Welkom

Voor veel verenigingen en stichtingen geldt dat zij niet voldoende omvang hebben om bestuurs-, project en/of secretariĆ«le ondersteuning in huis te hebben of te halen. Het alternatief is om deze deels of geheel extern uit te besteden op flexibele basis, al naar gelang de behoefte in tijd en omvang. Door het onderbrengen van deze diensten is de continuĆÆteit van een vereniging of stichting gewaarborgd. Mogelijk dat ik hierin als secretaris een rol kan vervullen, als partner van het bestuur en toegewijd aan het verenigingsbelang.

Na het volgen van de - door de VU ontwikkelde - training tot Verenigingsmanager in 2001 heb ik veel ervaring opgedaan als secretaris bij diverse verenigingen (branche, beroeps- en ondernemersverenigingen) en stichtingen. Het opzetten, herstructureren en continueren van een secretariaat heb ik tot mijn vak gemaakt.

Ondernemersverenigingen
Naast het voeren van secretariaten ben ik als secretaris betrokken bij diverse Bedrijven Investering Zones (BIZ) en ondernemersfondsen en begeleid ik het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Dit vaak in nauwe samenwerking met ParkManagement bedrijven.

Beroeps- en brancheverenigingen
De basis van mijn werkzaamheden zijn het opzetten, herstructureren en continueren van secretariaten. Maar gedurende het werk zijn er ook projecten op mijn pad gekomen als het bouwen aan een regionaal netwerk voor en van leden, het ontwikkelen en introduceren van een website en het implementeren van een CRM systeem.

Stichtingen
Ook binnen stichtingen heb ik de nodige ervaring opgedaan. Bijvoorbeeld in de registratie en administratie van opleidingen en het onderhouden van stakeholders.